Beste manier van linkbuilden die rekening houd met google udpates

2023-03-05
Eric

Linkbuilding is een essentieel onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO). Het proces van het verkrijgen van externe links naar je website is van oudsher een belangrijke ranking factor voor zoekmachines zoals Google. Het belang van linkbuilding zal naar verwachting in de toekomst niet veranderen, maar de manier waarop het wordt uitgevoerd, zal wellicht wel evolueren.

In het verleden waren de beste linkbuilding strategieën gericht op het verkrijgen van zoveel mogelijk links van zoveel mogelijk verschillende domeinen. Dit leidde tot veel spammy en irrelevante links en een gebrek aan kwaliteitscontrole. De afgelopen jaren heeft Google echter verschillende updates uitgebracht om dit soort praktijken te bestrijden en de kwaliteit van zoekresultaten te verbeteren.

Toekomstige Google-updates zullen waarschijnlijk gericht zijn op het bestraffen van manipulatieve linkbuilding tactieken en het belonen van natuurlijke, kwalitatieve linkprofielen. Hier zijn enkele tips voor linkbuilding rekening houdend met deze toekomstige updates:

Focus op kwaliteit boven kwantiteit

In de toekomst zullen zoekmachines meer waarde hechten aan links van hoge kwaliteit in plaats van links van veel verschillende domeinen. Het is daarom belangrijk om te focussen op het verkrijgen van links van websites met hoge autoriteit en relevantie voor jouw website. Dit kan onder andere worden bereikt door middel van guest blogging, het verkrijgen van vermeldingen op autoritaire websites en het opbouwen van relaties met andere relevante websites.

Creëer waardevolle inhoud

In de toekomst zal de relevantie van inhoud waarschijnlijk nog belangrijker worden voor linkbuilding. Zoekmachines willen ervoor zorgen dat gebruikers de best mogelijke resultaten krijgen wanneer ze een zoekopdracht uitvoeren. Dit betekent dat de inhoud van je website niet alleen relevant moet zijn voor je doelgroep, maar ook van hoge kwaliteit moet zijn en waardevol voor andere websites. Door het creëren van waardevolle inhoud kan je meer natuurlijke links verkrijgen.

Gebruik diverse anchor text

Anchor text is de tekst die wordt gebruikt om een link te maken. In het verleden werd het overmatig gebruik van specifieke anchor text gebruikt om te manipuleren welke zoekwoorden de website zou ranken. In de toekomst zal Google waarschijnlijk meer nadruk leggen op diversiteit in anchor text. Het is belangrijk om een natuurlijk ogend linkprofiel te creëren. Daarom is het aan te raden om verschillende soorten anchor text te gebruiken. Dit kan onder andere variëren van merknamen en URL's tot specifieke zoekwoorden en zinnen die relevant zijn voor de inhoud van de pagina waarnaar je linkt. Door het gebruik van diverse anchor text zorg je voor een natuurlijk linkprofiel dat niet alleen zoekmachinevriendelijk is, maar ook aantrekkelijk is voor gebruikers.

Houd rekening met lokale SEO

Lokale SEO wordt steeds belangrijker en kan een effectieve manier zijn om je linkbuilding strategie te verbeteren. Door te focussen op lokale zoekopdrachten en het verkrijgen van links van lokale bedrijven en directories kan je je linkprofiel versterken en de zichtbaarheid van je website vergroten. Daarnaast kan het optimaliseren van je Google Mijn Bedrijf-profiel en het verzamelen van reviews ook bijdragen aan de lokale SEO van je website.

Maak gebruik van sociale media

Sociale media kan een effectieve manier zijn om meer links naar je website te krijgen en tegelijkertijd je online aanwezigheid te vergroten. Door het delen van waardevolle inhoud op sociale media platforms zoals Facebook, Twitter en LinkedIn kan je meer verkeer naar je website genereren en andere gebruikers aantrekken om naar je website te linken. Daarnaast kan het opbouwen van relaties met andere bedrijven en influencers op sociale media ook leiden tot meer kwalitatieve links naar je website.

Conclusie

Linkbuilding zal naar verwachting een belangrijk onderdeel blijven van SEO in de toekomst. Het is echter belangrijk om rekening te houden met de steeds veranderende eisen van zoekmachines en te focussen op kwalitatieve links die op een natuurlijke manier worden verdiend. Door het creëren van waardevolle inhoud, het opbouwen van relaties met andere websites en het gebruik van diverse anchor text kan je een sterk linkprofiel opbouwen dat niet alleen zoekmachinevriendelijk is, maar ook aantrekkelijk is voor gebruikers. Daarnaast kan het gebruik van lokale SEO en sociale media ook bijdragen aan het succes van je linkbuilding strategie.